A KÓRUSISKOLA 25. JUBILEUMI EMLÉKKÖNYVE


Kedves Barátom!


   Szeretettel köszöntelek, a kórusiskola 25 éves születésnapja alkalmából készült emléklapon.

   Egy jubileumi ünnepségsorozat sok mindenre kínál lehetőséget; találkozásokra, hangversenyekre, nosztalgikus visszaemlékezésekre, hálaadásra, tréfás vetélkedőre és még sorolhatnánk. Így a jubileumi év vége felé elmondhatjuk, mindezekben részünk volt, mindezekből gazdagodtunk.

   Gaugin egyik festménye jut eszembe, melynek címe:

„HONNAN JÖVÜNK? KIK VAGYUNK? HOVÁ MEGYÜNK?”

Hogy ez a jubileum valóban gazdagítson minket, nekünk is ilyen kérdéseket kell feltennünk magunknak. Milyen céllal jött létre az iskolánk? Mi tart minket össze? Mi jellemez minket, mint közösséget? Milyen közös nevező rajzolódik ki számunkra az elmúlt 25 évből? Milyen „elfelejtett” értékeket kell újra felfedeznünk, miben kéne megerősödnünk? Mik a reményeink, a távlataink?
   Mindezekre nem vállalkozunk, de a Tőletek összegyűjtött „morzsák”, emlékek, „relikviák” mint apró mozaikkockák, talán segítenek a „gyógyító emlékezésben” amely megerősíthet minket a következő negyedszázadra.


Szeretettel: Török László

Gaugin: Honnan jövünk? Kik vagyunk? Hová megyünk? <br><br>(Az emberi lét állomásait ábrázolja szimbolikus jelentőségű állatok, madarak között. Kelet-ázsiai módra jobbról balra kell végigné